top of page
Yazarın fotoğrafıSu Arıtma Destek

Silifoz Nedir?

Silifoz içme suyu ve endüstriyel su tesisatları için ekonomik ve güvenilir bir su şartlandırma sistemidir. Ürün, camsı polifosfat içeren silikat yapısındadır. Çeşitli kapasitelerdeki dispenserler aracılığıyla uygulama yapılır. Silifoz dispenserler hemen hemen tüm su sistemlerine takılabilir. Ayrı bir elektrik tesisatına ihtiyaç yoktur ve neredeyse hiçbir bakım gerektirmez. Yapılması gereken tek şey cihazınızdaki küreler bittikçe yenisini koymaktır. Doldurması çok kolaydır.


İşlenmemiş sular çoğu kez borularda, kazanlarda ve diğer tesisatlar da aşınmalara sebep olmaktadır. Bazı sular başta kalsiyum ve magnezyum tuzları olmak üzere çözünmüş durumda mineraller içerir. Bu tip sulara sert sular denir. Sert sular su sistemlerinde kireç oluşumuna ve korozyona neden olur. Bu durum problemlere ve daha yüksek enerji tüketimine yol açar. Tıkanmış boruların yenilenmesi gerekebilir. Yumuşak sular ise metalleri şiddetle aşındırır ve korozyona neden olur. Bunun sonucunda ise şebeke suyu kahverengi akar. Borularda sızıntılar ve patlamalar meydana gelebilir.


Silifoz, kireç oluşumunu engeller ve korozyonu durdurur. Kireç ve korozyon problemleri, galvanize boruların yanı sıra bakır borularda da yaşanmaktadır. Hatta plastik borularda dahi kireç birikimleri ve tortulaşmalar görülmektedir. Ayrıca Silifoz eski borulardaki mevcut kireç birikintileri, pas ve kireç tabakalarını kısmen de olsa yavaş yavaş çözer.


1. Silifoz Küreler:

Silifoz, son derece yüksek saflıkta ve oldukça zayıf bir çözünürlüğe sahip camsı polifosfat silikat bileşiminden oluşmaktadır.


2. Silifoz Dispenserler:

Dispenserler su sistemine monte edilir ve Silifoz küreleri ile doldurulur. Şebeke suyu dispenserlerin içinden akarken çok düşük miktarlarda polifosfatı da çözer. Silifoz dispenserler su borularında basınç kaybına neden olmaz.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page