top of page
Yazarın fotoğrafıSu Arıtma Destek

Membran (Ana Filtre) Nedir?

Membran kelime anlamıyla zar ya da çevreleyen katman olarak adlandırılır. Membran teknolojisi, geçmiş yıllar boyunca önemli bir arıtım teknolojisi haline gelmiştir. Membran teknolojisinin avantajı, kimyasal ilave olmadan, nispeten düşük enerji kullanımı ile kolay ve iyi düzenlenmiş sürekli iletimleriyle çalışmasıdır.


Membran çok ince gözeneklere sahip, plastik malzemeden bir tabakadır. Farklı tipteki su arıtma membranlarında gözeneklerin büyüklüğü farklıdır.


Suyu arıtmak için kullanılan membran türleri:


– Mikro gözenekli membranlar MF,


– Ultra filtrasyon membranları UF,


– Nano filtrasyon membranları NF


-Ters Osmoz (RO) membranları olarak sınıflandırılır.


Membranın çalışma sistemi oldukça basittir: membran, askıda katı madde ve diğer maddeleri yakalarken suyun akmasına izin verecek çok özel bir filtre görevi görür. Membran filtrasyonu flokülasyon, tortu arıtma teknikleri, adsorpsiyon (kum filtreleri ve aktif karbon filtreleri, iyon değiştiriciler), ekstraksiyon ve damıtma için bir alternatif olarak kullanılabilir.


Membranlar su için en iyi filtreleme ortamıdır. Reverse Osmosis su arıtma cihazlarında kullanılan membran tipleri, mikro gözeneklere sahiptir. Bu gözenekler suyun içindeki tuz ve organik moleküllerin geçişini durdurur ve mikroplar, virüsler ve RO gözeneklerinden çok daha büyük olan organik moleküller de RO membranından geçemez.


Ters Ozmoz (RO ), su moleküllerini yarı geçirgen bir zardan geçmeye zorlamak için basınç kullanarak kirleticileri sudan uzaklaştıran bir su arıtma işlemidir. Bu işlem sırasında kirleticiler filtrelenir ve yıkanarak temiz, lezzetli içme suyu elde edilir.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page